Lektoriranje

Velikokrat se nam zgodi, da tipkamo v naglici, pri čemer pride do zajetnega števila tipkarskih napak. Na tem mestu je treba opozoriti, da lektoriranje ni le odpravljanje tovrstne površnosti; poleg pravilnega postavljanja vejic ter upoštevanja velike in male začetnice gre predvsem za popravljanje besed in besednih zvez, o katerih brez predhodnega znanja o jeziku ne moremo trditi, da so pravilne.

Ste se kdaj vprašali, kako je prav?

In kakšna je razlika med vezajem (-) in pomišljajem (–)? Veste, da ima vsak svojo funkcijo? Potem smo tu še pred dilemo, katero izmed možnosti izbrati: socialno, družbeno ali družabno omrežje? Takih vprašanj je zelo hitro lahko ogromno, ker pa namen Lektorične ni vam postavljati vprašanja, da bi nanje sami odgovarjali, je seveda tu, da vam odgovore ponudi.

Brez skrbi, ni vam treba kupiti vseh jezikovnih priročnikov in ni se vam treba naučiti vse snovi, da bo vaš dokument jezikovno brezhiben. Lektorična znanje že ima, zato je tu, da vaše besedilo natančno pregleda in poskrbi, da je v končni različici slovnično in pravopisno neoporečno.LEKTORIRANJE ZA ŠTUDENTEŠtudentje lahko naročite lekturo diplomskih in magistrskih del ter doktorskih disertacij. Cene, navedene na ceniku, veljajo za eno avtorsko stran (1.500 znakov brez presledkov). Pri obsežnejših besedilih nudim popust, zato me kar povprašajte za ponudbo.

Prednost lektoriranja diplomskih in drugih zaključnih del pri meni je ta, da poleg popravkov pripravim še komentarje s pojasnili. Tako boste hitro lahko videli, katere formulacije so za vas problematične, in jih v prihodnje odpravili.LEKTORIRANJE ZA PODJETJAZaposleni v podjetju lahko naročite lekturo raznovrstnih besedil. Če storitev potrebujete večkrat letno in bi z mano redno sodelovali, bi vam nudila popust, zato me kar povprašajte za ponudbo.Če ste na Facebooku, Twitterju ali Instagramu, vas vabim, da se mi pridružite
🙂

Facebook
Twitter
Instagram