Lektoriranje

Velikokrat se nam zgodi, da tipkamo v naglici, pri čemer pride do zajetnega števila tipkarskih napak. Na tem mestu je treba opozoriti, da lektoriranje ni le odpravljanje tovrstne površnosti; poleg pravilnega postavljanja vejic ter upoštevanja velike in male začetnice gre predvsem za popravljanje besed in besednih zvez, za katere brez predhodnega znanja o pravopisu ne moremo trditi, da so pravilne.

Brez skrbi, ni vam treba kupiti vseh jezikovnih priročnikov in ni se vam treba naučiti vse snovi, da bo vaše besedilo jezikovno brezhibno. Lektorična znanje že ima, zato je tu, da vam priskoči na pomoč. Je izboljševalka besedil – vaš dokument natančno pregleda in poskrbi, da je v končni različici slovnično in pravopisno neoporečen.

Prednost lektoriranja pri Lektorični je ta, da poleg popravkov dobite še komentarje z obrazložitvami. Tako boste lahko videli, katere formulacije so za vas problematične, in jih v prihodnje odpravili.

Pri Lektorični lahko študentje naročite tudi oblikovanje svojega diplomskega ali magistrskega dela – to bo dobrodošlo predvsem tistim, ki se nimate časa ukvarjati s takimi malenkostmi, saj samo povzročajo stres. Lektorična je tu, da vas razbremeni.